מתכונים המאפינים את הונגריה

המתכונים:
 עוגת טורט        
"
מתכון שמוכר בווריאציה זו או אחרת בכל משפחה הונגרית ותמיד משמש כעוגת יומולדת..." (דרומית1)
רכיבים:
6ביצים מופרדות
6
כפות סוכר
6
כפות קמח תופח

הכנה:מקציפים את הסוכר עם החלמונים במיקסר.מוסיפים את הקמח.מקציפים את החלבונים ומקפלים לתוך העיסה.אופים  בתבנית מס' 26 בחום בינוני כחצי שעה עד 40 דקות, או עד שקיסם שמוחדר לעוגה יצא יבש. הערות:אפשר להמיר את היחס ל-4 ביצים, 4 כפות סוכר ו4 כפות קמח תופח, או באותו יחס 8 ביצים וכו' ...במקרה כזה גם  משנים את גודל התבנית בהתאם. משמש אצלנו כעוגת יומולדת חוצים לשניים או שלושה חלקים,  מרטיבים  בסירופ חלב או בליקר,  ממלאים  ומצפים בקרם כלשהו ומקשטים. אם רוצים  טורט חום,  משתמשים ב-5 כפות קמח תופח וכף אחת קקאו ומוסיפים כף חומץ לעיסה (טעם החומץ לא מורגש בעוגה ושמים אותו כדי שהקקאו לא יכביד על העיסה).
                                                               



כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ)
            


רכיבים:
1 קילו גבינה לאפיה (אני משתמשת ב "טוב טעם")
8 ביצים מופרדות
קורט מלח
בערך 400 גר' סולת
שקית פירורי לחם
100 גר'  חמאה
סוכר להגשה

הכנה:
מערבבים את הגבינה עם החלמונים וקורט מלח.
מקציפים את החלבונים ומקפלים פנימה את תערובת הגבינה.
מקפלים פנימה את הסולת.
מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח.  מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג עם ידיים רטובות. מכניסים למים ומחכים לרתיחה שניה.
מכסים את הסיר מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך 20 דקות עד שהכופתאות מוכנות.
מסננים את הכופתאות מהמים.
בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את פירורי הלחם.
מוסיפים פנימה את הכופתאות והופכים עד שהן מצופות היטב.
מגישים חם עם סוכר וקינמון.

הערות:
יוצאת כמות גדולה וכמובן אפשר להכין רק חצי כמות  ולחלק את הרכיבים בהתאם.



כופתאות שזיפים -
               

רכיבים:
לבצק:
1 ק"ג תפוחי אדמה

2 ביצים
1/2 כוס מים פושרים
קורט מלח
כ-3 כוסות קמח

למלית:
שזיפי שגיב מגולענים וחצויים
קוביות סוכר או גר' ריבת שזיפים טובה
100 חמאה
שקית פירורי לחם
סוכר


100 גר´ חמאה
שקית פירורי לחם
סוכר
קינמון

הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם. מקררים וקולפים. מועכים (לי יש מכשיר מיוחד שמועכים בו את תפוחי האדמה והם יוצאים דרך חורים בצורת נחשים) לתוך קערה גדולה.
יוצרים גומה בתוך ערמת התפוחים המעוכים ובתוך הגומה שוברים 2 ביצים, מוסיפים את המלח ואת המים הפושרים וחלק מהקמח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח ולשים עד לקבלת בצק נעים ורך.
מקמחים בנדיבות משטח עבודה ומרדדים את הבצק.
מחלקים את הבצק המרודד לריבועים של בערך 10x10 ס"מ.
בתוך כל שזיף חצוי מניחים קובית סוכר. שמים את השזיף באמצע הריבוע. מקפלים את קצות הריבוע מעל השזיף ומגלגלים בזהירות לצורת כופתא. מכינים את כל הכופתאות בצורה זו ומניחים אותן על משטח מקומח היטב כדי שלא יידבקו.
כאשר אין להשיג שזיפי שגיב, ניתן למלא כל כופתא עם כפית של ריבת שזיפים טובה.
מבשלים את הכופתאות בתוך סיר גדול עם מים רותחים ומומלחים במקצת (בדומה לבישול פסטה) במשך 45 דקות.
כאשר הכופתאות מוכנות, מסננים אותן היטב.
ממיסים בסיר רחב 100 גר´ חמאה, מטגנים פירורי לחם עד להזהבה ומכבים. מגלגלים בפירורים המוזהבים את הכופתאות.
מגישים חם ובוזקים על הכופתאות הרבה סוכר וקינמון.







חלב ציפורים:

  
רכיבים:10 ביצים מופרדות
5 כוסות חלב + חצי כוס חלב לרוטב
6 שקיות סוכר וניל
4 כוס סוכר לחלב + חצי כוס סוכר לקצף
2 כפות קורנפלור

הכנה:
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה.
להרתיח את 5 כוסות החלב והסוכר בסיר גדול ושטוח .
להניח פנימה כדורי קצף בעזרת כף. לבשל ולהפוך. (כ-2 דקות לכל צד). לבשל בכל פעם מספר כדורים ולהוציא בעזרת כף מסננת לקערה. לעשות מס´ "נגלות" עד שהקצף יגמר.

לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס חלב. להוסיף לקערה עם החלמונים ולערבב היטב. לסנן פנימה את החלב מהבישול ולערבב. להעביר את התערובת לסיר קטן שמונח מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי) ולבשל תוך ערבוב נמרץ עד שהרוטב יסמיך אך לא יהיה סמיך מאד.
להגשה - מניחים בעדינות רוטב מעל הקצפיות המבושלות.

הערות:להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה.
להרתיח את 5 כוסות החלב והסוכר בסיר גדול ושטוח .
להניח פנימה כדורי קצף בעזרת כף. לבשל ולהפוך. (כ-2 דקות לכל צד). לבשל בכל פעם מספר כדורים ולהוציא בעזרת כף מסננת לקערה. לעשות מס´ "נגלות" עד שהקצף ייגמר.
לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס חלב. להוסיף לקערה עם החלמונים ולערבב היטב. לסנן פנימה את החלב מהבישול ולערבב. להעביר את התערובת לסיר קטן שמונח מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי) ולבשל תוך ערבוב נמרץ עד שהרוטב יסמיך אך לא יהיה סמיך מאד.
קינוח הונגרי קלאסי וטעים



 
עוגת "אורונגולושקה" (כשממש רוצים להשקיע)

               

רכיבים:
600 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
5 כפות סוכר
330 מ"ל מים פושרים
מעט שמן

למילוי:
צנצנת גדולה של ריבת משמש משובחת
אגוזים קצוצים מעורבים בקערה עם סוכר בכמות שווה
חמאה/מרגרינה מומסת

הכנה:
1. ללוש את חומרי הבצק לבצק רך, ולהתפיח.
2. לוקחים סיר שטוח אבל לא גדול מידי, מרפדים את תחתיתו בנייר אפיה ואת הצדדים משמנים היטב.
3. מרדדים חלק מהבצק, קורצים עיגולים. טובלים כל עיגול בחמאה מומסת ומניחים בסיר אחד על יד השני בצפיפות, את שאריות הבצק לא לזרוק, נשתמש בהם אח"כ.
4. מעל שכבת עיגולי הבצק הראשונה מפזרים עם כפית ריבה (לא מורחים את הריבה, היא נמסה באפיה) ומפזרים מעל חלק מתערובת האגוזים.
5. חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק, מהכמות הזו אמורות לצאת 4 קומות.
6. את שאריות הבצק מפזרים מעל העוגה ויוצקים את שארית החמאה.
7. מכסים בנייר כסף, ואופים בחום של 160 מעלות כשעה, מסירים הנייר ואופים עוד כ-10 דקות, להזהבה, להיזהר שלא תתייבש.


קיורטוש
המרכיבים:
לבצק:
30 גרם שמרים
1/2 3 כוסות חלב
1 קילוגרם קמח
1 ביצה
3 חלמונים
5 כפות אבקת סוכר
100 גרם חמאה

לציפוי:
100 גרם שקדים קצוצים
1 ביצה
100 גרם סוכר

הכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק ומניחים לבצק שיוצרים לתפוח במשך כשעה.
2. עוטפים בבצק גליל מתכת בקוטר כוס.
3. מושחים את הבצק בביצה וטובלים בשקדים ובסוכר.
4. מציבים את הגליל העטוף בבצק - רצוי כך שיסתובב על מתקן הגריל - ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך כ-15 דקות.
המתכונים נילקחו מ-
http://www.manneli.com/food/matconim/Hung-Recipes.doc


עוד מתכונים שנילקחו מסבתי:
 מרק תפוחי אדמה חלבי:
עוד מתכונים שלקחתי מסבתא שלי (היא נולדה בהונגריה)
מצרכים:תפוחי אדמה
שעועית
מלח
שמנת
לבן


הופן ההכנה:
מבשלים תפיחי אדמה +שעועית (מקופסה) עם מים ומלח
מצננים ומוסיפים שמנת ולבן לפי הטעם




כרוב ממולא:
מצרכים:
1 וחצי כוסות אורז
2 כרובים בינוניים
1-3 קופסאות רסק עגבניות
1 וחצי ק"ג בשר טחון עוף
1 ק"ג בצל(4 בצלים בינוניים)


אופן ההכנה:
קוצצים כרוב אחד בסכין חדה
כרוב שני שמים במיקרוגל ל-10 דקות עד שאפשר לפרק את העלים מרתיחים סיר מים ומכניסים בו את הכרוב המפורקבסיר גדול שמים שמן כחצי כוס +הבצל הקצוץ,כרוב קצוץ,כרוב חמוץ מקופסה,רסק עגבניות,מים ומרתיחים.




















איטריות עם כרוב:
מצרכים:
כרוב אחד
שמן
איטריות
אופן ההכנה:
מרסקים את הכרוב ומאדים בסיר עם שמן,עד שיזהיב.
מבשלים את האיטריות ומערבבים.








אז שיהיה לכולנו בתיאבון!!!!!!!!